flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області перейшов під охорону співробітників Територіального управління Служби судової охорони Кіровоградської області.

25 червня 2021, 15:47

22 червня 2021 року Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області перейшов під охорону співробітників Територіального управління Служби судової охорони Кіровоградської області.

Начальник територіального управління полковник Служби судової охорони Сергій Білоус представив колективу суду працівників Служби судової охорони, які будуть забезпечувати порядок і безпеку в будівлі суду.

Зокрема, він зазначив: "Зусилля кожного співробітника нашого управління будуть спрямовані на надійну охорону та забезпечення громадського порядку у цій судовій установі. Безпека працівників суду та учасників судового процесу – це головний обов'язок Служби судової охорони".

За традицією, у свій перший робочий день співробітники Служби вітали жінок квітами та подарували гарний настрій.

Колектив суду також привітав працівників Служби з першим робочим днем на службі та побажав успіхів і плідної праці щодо забезпечення безпеки та внутрішнього порядку у суді.

            Нагадаємо, що відповідно до статей 161, 162 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"  Служба судової охорони – це державний орган у системі правосуддя, створений для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.  Основними завданнями Служби є: підтримання громадського порядку в суді; припинення проявів неповаги до суду; охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя; виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду; забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу.