flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців!

15 жовтня 2020, 10:05

Триває підготовка до місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Найбільш поширеною категорією справ, які розглядає місцевий загальний суд, як адміністративний суд, під час виборчого процесу є справи щодо уточнення списку виборців.

Особливості провадження у справах щодо уточнення списку виборців встановлює ст. 274 Кодексу адміністративного судочинства України: право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах.

Нагадуємо, що позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії не пізніш як за два дні до дня голосування. Таким чином, останнім днем подання позовної заяви про уточнення списку виборців на  місцевих виборах  2020 року є 22 жовтня (четвер) включно.  

При цьому, відповідно до ч.5 ст.270 КАС України строки подання позовних заяв у справах цієї категорії не може бути поновлено, тому позовні заяви, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

Щоб безперешкодно скористатись  виборчим правом, ви можете заздалегідь перевірити  дані про себе у Державному реєстрі виборців на офіційному сайті ЦВК у розділі “Державний реєстр виборців” за  посиланням: https://www.drv.gov.ua/ чи звернутися з паспортом або іншим документом що підтверджує громадянство до відповідної дільничної виборчої комісії чи до відділу ведення Державного реєстру виборців.