flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Світловодський міськрайонний суд наголошує на обов’язковій реєстрації в ЄСІТС

25 серпня 2022, 15:37

Відповідно до рішення Ради суддів України від 05 серпня 2022 року № 26, з метою підвищення рівня використання інструментів електронного судочинства під час відправлення правосуддя в умовах скрутного фінансового забезпечення судів, керуючись Положенням про порядок  функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (Положення), Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області повідомляє.

Відповідно до пункту 8 Положення підсистема «Електронний кабінет» є підсистемою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – ЄСІТС), захищений вебсервіс, що має офіційну адресу в інтернеті (https://cabinet.court.gov.ua), який забезпечує процедуру реєстрації користувачів в ЄСІТС, а також подальшу автентифікацію таких осіб з метою їх доступу до підсистем (модулів) ЄСІТС.

Тобто, створення процесуальних документів та їх пересилання, а також отримання таких документів від суду, відповідно до вимог процесуального законодавства відбувається в Електронному кабінеті.

Відповідно до пункту 10 Положення адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку.

Реєстрація електронних адрес також повинна здійснюватись на виконання вимог частини шостої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України та частини шостої статті 14 Цивільного процесуального кодексу України.

З огляду на вищезазначене Світловодський міськрайонний суд  Кіровоградської області наголошує на необхідності виконання вимог Положення та процесуального законодавства учасниками судових проваджень, які мають прямий обов’язок щодо реєстрації в ЄСІТС.