flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація для учасників судового процесу

06 грудня 2023, 14:27

У зв’язку з відсутністю поштових марок Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області не здійснює поштові відправлення судових повісток по справах, копій судових рішень, виконавчих листів та інших процесуальних документів.

З метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судових процесів, звертаємося до Вас з проханням використовувати сучасні альтернативні способи для отримання повісток, повідомлень та іншої інформації з суду, в тому числі процесуальних документів, а саме:

  • при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону;
  • подати до суду заяву на отримання процесуальних документів електронною поштою;
  • ознайомлюватися з датою призначення справи до розгляду на офіційному веб-сайті суду в розділу "Стан розгляду справ".

Рекомендуємо учасникам судового процесу скористатися підсистемою «Електронний суд» за допомогою зареєстрованого Електронного кабінету. Вказана підсистема забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

Також, отримати процесуальні документи учасники судового процесу можуть особисто в приміщенні суду за адресою: вул. Приморська 48, м.Світловодськ кіровоградська область, 27500.

Підсистема "Електронний суд" https://id.court.gov.ua/

Відеоуроки про порядок роботи в Електронному кабінеті розміщені на кожному кроці роботи програмного забезпечення (кнопка "Відеоінструкція" у верхній правій частині сторінки) - https://id.court.gov.ua/

Нагадуємо, що з текстами всіх судових рішень можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень.