flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто справу про дорожньо-транспортну пригоду, під час якої загинула молода жінка.

17 жовтня 2023, 10:35

          Вироком Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 13 жовтня 2023 року громадянку В. визнано винуватою у пред’явленому обвинуваченні за ч.2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 2 роки.

          До набрання вироком законної сили до громадянки В. застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.  Під варту взято в залі суду після проголошення вироку.

          Строк покарання відраховується з дня взяття обвинуваченої під варту.

          Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

          Посилання на вирок суду в ЄДРСР https://reyestr.court.gov.ua/Review/114139011

   

     Інформаційно:  Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

  1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, -

карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

  1. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.